Veel voorkomende klachten bij overbelasting van gewrichten

Fysio
Wat kun je zelf doen tegen rugpijn?
18 november 2018
Bekijk alles

Veel voorkomende klachten bij overbelasting van gewrichten

overbelasting gewrichten

Overbelasting en de gevolgen

Een overbelasting van de gewrichten kan verschillende gevolgen hebben. Denk bijvoorbeeld aan het feit dat je niet meer normaal kunt lopen, waardoor je een verkeerde loophouding aanneemt. Dit is vaak een proces die automatisch verloopt. Men probeert een andere houding aan te nemen om de klachten zo goed mogelijk te minimaliseren. Een verkeerde houding zal al snel tot andere klachten leiden. Denk bijvoorbeeld aan een pijnlijke nek of een pijnlijke rug. Niet voor niets heeft het zogenaamde ergonomisch werken sterk aan populariteit gewonnen in de afgelopen jaren. In dit artikel vertellen we je meer over veel voorkomende klachten bij een overbelasting van gewrichten.

Hevige spierpijn tijdens dagelijkse bezigheden

Bij een overbelasting van de spieren is er sprake van schade aan de spieren. Dit kan ertoe leiden dat je bij dagelijkse bezigheden te maken krijgt met een hevige spierpijn. De spieren zijn nog niet volledig hersteld, waardoor nieuwe spierpijn al snel weer optreedt. Je zal de spieren eerst voldoende rust moeten geven, alvorens de spieren opnieuw belast kunnen worden.

Stijfheid en gewrichten

Vergelijkbaar met een hevige spierpijn is ook stijfheid in de gewrichten. Het kan bijvoorbeeld lastig zijn om je knieën te bewegen, lopen gaat lastiger, je hebt last van een stijve enkel, enzovoorts.

Oplossingen voor een overbelasting van gewrichten

Om een nieuwe overbelasting van gewrichten tegen te gaan, is het raadzaam om zooltjes te gebruiken. Zooltjes kunnen dergelijke klachten in veel gevallen verhelpen of voorkomen. Op deze website vind je hier meer informatie over. Ook het gebruik van spierbalsem kan helpen om de pijn bij een overbelasting te verminderen. De spierbalsem zal de gewrichten soepeler maken, waarmee ook de pijn afneemt. Vermindert de pijn aan je gewrichten niet? Neem in dat geval contact op met een huisarts of fysiotherapeut in de buurt. Een fysiotherapeut kan vaak verschillende oefeningen geven om de pijn te verminderen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *