Fysiotherapeuten

De fysiotherapeuten

fysiotherapeuten-lage-land

Net een verkeerde beweging gemaakt, een rare val gemaakt tijdens het sporten of al jarenlang de verkeerde houding hebben. Het ontstaan van klachten, waarvoor jij van de fysiotherapeuten hulp nodig hebt kunnen zeer uiteenlopen. Het kan zijn dat je daardoor erg veel pijn hebt, minder kracht kunt uitoefenen met een lichaamsdeel of dat je simpele bewegingen bijna tot niet meer kunt maken. Hiervoor zijn de fysiotherapeuten die je graag helpen. Immers elk lichaam verdient de beste behandeling en de allerbeste zorg.

Wat voor werk doen ze?

De fysiotherapeuten behandelen je per sessie ongeveer een half uur lang met als doel om je klachten te verminderen. Ook leert iedere patiënt diverse oefeningen en houdingen aan. Deze dingen worden de patiënt aangeleerd zodat de spieren en / of gewrichten weer hun gang kunnen gaan, zonder last te behouden van interne obstakels. Ook gebruiken zij diverse hulptools om de spieren en gewrichten een boost te geven. Denk hierbij aan evenwichtstollen, fitnessapparaten, ballen en loopbanden. Ook wordt er gebruik gemaakt van massagetechnieken en apparaten die door warmte en elektrische prikkels de doorbloeding stimuleren. Hierdoor worden knellingen in spieren en/of gewrichten weggehaald of in ieder geval verminderd!

Uiteraard geven ze ook advies over hoe je beter kunt bewegen. Je leert een nieuwe houding aan die wel goed is voor je ruggenwervel of weet veel beter hoe je zware spullen moet vertillen. Ze helpen je dus niet alleen tijdens de behandelingen, maar ook na de beëindiging van de behandeling blijf je profijt behouden van hun hulp.

Waar werken de fysiotherapeuten?

Vele hebben een eigen praktijk opgericht of zijn werkzaam in een groepspraktijk met hun collega’s. Ook kunnen de fysiotherapeuten verbonden zijn aan andere grotere gezondheidscentra, denk hierbij aan een huisartsenpraktijk, een ziekenhuis, een verpleeghuis of een revalidatiecentrum. De fysio kan je zelfs treffen op scholen voor gehandicapte kinderen. Met de nieuwste vormen van werken zijn er ook fysiotherapeuten die op zorgboerderijen gaan werken.

Advies nodig?